Světlo světa spatřil poslední díl šesté série

Od Sluneční záře

Minulé úterý vyšel v anglicky mluvících zemích poslední díl šesté série Warriors (Kočičích válečníků) – The Raging storm (Zuřivá bouře). Kočičí rodinka tak už čítá úctyhodných 36 knih! A to nepočítám vedlejší série – mangy (15), průvodci (6), samostatné příběhy ze „Super edice“ (11) a novely vydané jak elektronicky (9), tak papírově po třech příbězích (3 + 1 navíc).  

Ale autorkám, ani nakladatelství HarperCollins to očividně nestačí a, aby toho nebylo málo, chystají na duben první díl další série. A předpokládám, že sedmá série (oficiálně šestá, protože prequelovou sérii nepočítají) s názve The Broken code (Narušený řád? Porušený zákoník?) nebude mít ani o díl míň, než ty předchozí, takže se můžeme těšit na dalších šest knížek!

Jak jednou řekl někdo z vás – ty ženské nevědí, kdy přestat. Je to dobře, nebo špatně? Upřímně nevím, tak daleko jsem se ještě nepročetla. Ale divím se, že se autorky v takovém množství postav a jejich příběhů samy neztrácí. Jasné je jen jedno – pokud nakladatelství Albatros u překládání Warriors vydrží, rozhodně se nudit nebude. Jenže je stále desítky dílů pozadu a jestli bude vydávat dvě knihy ročně (což ne vždy vyjde, jak už nám ukázal), budeme jen na první díl sedmé série čekat dalších šestnáct let. Takže bych to spíš viděla na mé budoucí děti… I když je tu pořád ta otázka, jestli je to se vší tou krví, intrikami a brutalitou vůbec knížka pro děti?

Pozn. Na našem blogu zatím najdete informace jen k prvním dvěma sériím. Protože i z pouhých anotací vyčtete, jak se celý příběh bude dál vyvíjet, přišlo mi nefér vyzvonit vám to celé najednou a připravit vás o to napětí. Chystám alespoň celkový přehled všech vydaných knih bez bližších informací, ale ještě to chvilku potrvá. Zatím na něj můžete mrknout na oficiálních stránkách.