Speciální série: Manga

Od Jeřabina

Zde se nachází přehled manga knih od Erin Huner. Do češtiny byla přeložena pouze trilogie o Šedém pruhovi, která už je bohužel nesehnatelná, a první díl Havranovy cesty.

Nedoporučuji číst všechny anotace – můžou obsahovat spoilery.  

Ztracený válečník // vyšlo 2007, v ČR 2008
První kniha o Šedopruhově putování.
Když Dvounožci zničí lesní domov válečnických klanů, Šedopruh – zástupce vůdce Hromoklanu – padne do zajetí, když se svým druhům snaží pomoci uniknout! Je uvězněný v hýčkaném životě kočičího mazlíčka a u své láskyplné rodiny Dvounožců má všechno jídlo a přístřeší, které potřebuje, ale to není způsob, kterým chce žít. Les jej volá a on nikdy nepřestane toužit po domově. Spřátelí se s divokou domácí kočkou Millie, která jej povzbuzuje, aby se vydal hledat své ztracené přátele. Ale podaří se Šedopruhovi někdy najít cestu zpět ke klanu?

Válečníkův úkryt // vyšlo 2007, v ČR 2008
Druhá kniha Šedopruhovy cesty.
Pátrání Šedopruha a Millie po Hromoklanu sotva začalo a už museli oba čelit zdánlivě nepřekonatelným překážkám. Uniknout ze sídla dvounožců nebylo tak snadné, jak čekali, a Millie zase nezná život v divočině, takže Šedopruh je oba musí pohánět kupředu. A když už mají dočasný úkryt na dohled, konflikt s kmenem venkovských koček oba cestovatele málem rozdělí!

Válečníkův návrat // vyšlo 2007, v ČR 2008
Třetí Šedopruhova kniha.
Šedopruh a Millie konečně nalezli původní území Hromoklanu, ale netvoři Dvounožců les zničili a Šedopruh se obává, že všichni jeho druhové zahynuli nebo byli zajati Dvounožci. Millie naléhá, aby pokračoval v pátrání, a starý přítel ukáže oběma kočkám cestu, po níž Klan před mnoha měsíci šel. Ale nebezpečí stále číhá na každém kroku a Šedopruh má obavy, že jejich výprava je odsouzena k nezdaru. Podaří se oběma cestovatelům najít Šedopruhovy druhy?

Vzestup Pohromy // vyšlo 2008
Když se domácí mazlíček Drobek setká s divokými kočkami, které brání své území, unikne s mnoha jizvami – a nemilosrdnou vžitou záští. Jak jeho pověst mezi samotářskými kočkami, které žijí ve špinavém cihlovém průchodu dvounožců, stoupá, změní si jméno na Pohromu a všechno ze svého starého života hodí za hlavu – kromě své touhy po pomstě.

Kočičí válečníci: Havranova cesta (1) - Zničený mír

Havranova cesta 1: Zničený mír // vyšlo 2009, v ČR 2020
Havran si již zvykl na život na farmě, daleko od lesa a Drápova zrádného pohledu. Uvědomuje si, že opuštění klanu byl správný krok a užívá si tiché dny a mírné noci se svým nejlepším kamarádem Ječmenem. Když ale přijde pět samotářských koček hledajících přístřeší, Havranův nový život je ohrožen. Společně s Ječmenem musí najít cestu jak přemoci samotáře – dříve, než ztratí svůj domov navždy.

Havranova cesta 2: Klan v nouzi // vyšlo 2010
Havran s Ječmenem byli skupinkou samotářských koček vyhnáni ze své farmy. Nyní se musí obrátit na Hromový klan vedený Havranovým přítelem, Ohnivým měsícem. Ohnivý jim nabídne přístřeší a slíbí, že jim pomůže dostat zpět svůj domov co nejdříve to půjde. Ale Hromový klan je ve vážném nebezpečí, kočky z Krvavého klanu začaly s raziemi na území Hromového klanu a útoky na klanové hlídky. Zvládnou Havran s Ječmenem pomoci Ohnivému měsíci a jeho klanu vyhnat své nepřátele? A budou se moct vrátit zpět domů?

Havranova cesta 3: Srdce válečníka // vyšlo 2010
Havran a Ječmen pomohli svým přátelům z Hromového klanu porazit kočky z Krvavého klanu. Nyní jsou připraveni bojovat za návrat do svého domova na farmě. Ohnivý měsíc jim nabídl hlídku, ale Havran se obává, že nebude stačit na vyhnání vetřelců. Uvědomuje si, že musí najít kuráž a bojovat jako pravý válečník – anebo ztratit svůj domov navždy.

Nebeský klan a cizinec 1: Záchrana // vyšlo 2011
Přichází období nového listí a Listová hvězda je hrdá na svůj vzkvétající klan. Lesy překypují kořistí, válečnické doupě je plné a Listová hvězda čeká svá vlastní koťata. Ale blízko Nebeského klanu číhá cizinec a koťata Listové hvězdy i zbytek celého klanu může být ve vážném nebezpečí.

Nebeský klan a cizinec 2: Za hranicí zákoníku // vyšlo 2011
Za podpory Listové hvězdy se Sol, bývalý mazlíček, přidá k Nebeskému klanu. Jeho snem se stane být skvělým válečníkem, a slibuje ochotu a statečnost. Ale Listová hvězda si brzy pokládá otázku, jestli Sol dodržuje válečnický zákoník. Když Solovo působení vede k nebezpečné katastrofě pro Nebeský klan, Listová hvězda se musí rozhodnout, jestli se mu dá věřit – dřív, než bude pozdě.

Nebeský klan a cizinec 3: Po povodni // vyšlo 2012
Listová hvězda usiluje, aby Nebeský klan zůstal jednotný i po povodni, která zničila jejich tábor, ale klanoví příslušníci jsou vystrašení z toho, co by se mohlo stát příště. Mezitím Sol vyžaduje, aby ho Listová hvězda učinila válečníkem, ale ta si není jistá, že bude Sol někdy schopen přijmout válečnický zákoník. Jen co Nebeský klan znovu čelí zničující výzvě, Listová hvězda musí zjistit, co je pro klan nejlepší – jednou provždy.

Tygří měsíc a Saša 1: Do lesa // vyšlo 2008
Saša má vše, co potřebuje: milé dvounožce, kteří se o ni starají během dne a volnost prozkoumávat les, kterou si užívá za nocí. Ale když je Saša přinucena opustit svůj domov, musí čelit osamělému životu v lese. Zpočátku je život na vlastní tlapku vzrušující, ale brzy se začne cítit poněkud osaměle. Když Saša potká Tygřího měsíce, vůdce Stínového klanu, chce vědět, jestli by nebylo lepší se připojit k jeho lesnímu klanu. Ale Tygří má mnoho tajemství a Saša se musí rozhodnout, jestli mu může věřit.

Tygří měsíc a Saša 2: Útěk z lesa // vyšlo 2008
Saša se rozhodla žít mimo klan, dál od ďábelských spiknutí a plánů Tygřího měsíce. Ale život samotáře je mnohem složitější než očekávala a Saša brzy ztrácí naději. Bude muset navěky putovat sama, rvát se za každé jídlo a bojovat s krutostí koček, které přebývají v uličkách sídla dvounožců?

Tygří měsíc a Saša 3: Návrat ke klanům // vyšlo 2009
Saša se vrátila do lesa, aby odchovala svá koťata, Mola, Jestřába a Pulce, ale Tygří měsíc stále pronásleduje její sny. Myslí si, že je v bezpečné vzdálenosti od zvědavých očí Stínového klanu, ale Saša má obavy, že se Tygří brzy dozví o existenci koťat. Když přijde čas bezlistí, Saša zjištuje, že je stále obtížnější nakrmit svou rodinu. Klade si otázku, jestli by pro její koťata nebylo lepší, kdyby byla chráněna a trénována klanem. Ale kam vlastně patří Saša?

Stín v Říčním klanu // vyšlo 2020
Když Říční klan spadl pod nadvládu zlomyslného Tygřího měsíce, Pírka jen tak tak unikla. Nyní se Říční klan snaží znovu vybudovat jednotu a mír – i přesto, že Pírka není připravená svým kočkám z klanu odpustit. Ale když se Říční klan rozhodne vzít mezi sebe samotářku Sašu a její dvě koťata, musí se Pírka přenést přes stíny minulosti, aby byla součástí klanu i v budoucnosti.

Větry změny // vyšlo 2021
Po měsících strádání je Bahňák odhodlaný stát se příštím velitelem Větrného klanu a chránit ho, jak nejlépe svede. Když však přání umírajícího Vysokého měsíce zmaří jeho plány a Jestřáb je přesvědčený, že Hromový klan něco chystá, musí se Bahňák rozhodnout, jak daleko je ochoten zajít, aby svému klanu zajistil budoucnost.

Vyhnanství ze Stínového klanu // vyšlo 2022
Počátkem krutého období bezlistí se Stínový klan ocitá na pokraji vlastní zkázy. Zlomený měsíc, velitel klanu, se zajímá pouze o boj a pomstu. Jeho bývalý učitel, Čerňák, neměl lehký život, ale vždy stavil zájmy klanu na první místo. Když tedy Zlomený měsíc vyžene Čerňáka a ostatní starší až na nejzazší hranici území klanu, Čerňák je šokován jeho krutostí. Je ale odhodlán zajistit, aby všichni vyhnanci přežili nadcházející mráz a získali zpět Stínový klan, jaký dříve znali.