Grada vydá Bambusovou říši

Od Sluneční záře

Minulý rok na podzim začaly Erinky vydávat novou knižní sérii o pandách s názvem Bamboo Kingdom. Koukám, že jsem o tom nějak zapomněla napsat, omlouvám se. Info se tady objevilo pouze v přehledu „Ostatní knižní série„. Zajímavé je, že tato série byla původně určena hlavně pro čínské čtenáře a v čínštině vychází dříve než originál. A už brzy se objeví i u nás!

Tentokrát se iniciativy chopilo nakladatelství Grada a vydá ji pod názvem Bambusová říše v knižní řadě Bambook (Není to vtipné? Jejich dětská knižní řada se taky celá jmenuje po bambusu, jako by na tuhle sérii čekala :3).

První díl série Bambusová říše: Potopa vyjde už 21. 4. 2022.

„Bambusová říše se ocitne v nebezpečí poté, co je zatopena velkou vodou. Podle dávného proroctví mohou rozvrácenou zemi zachránit jen malá pandí trojčata. Podaří se tajemnému tygrovi spojit rozdělené sourozence znovu dohromady, aby společně naplnili svůj osud a zachránili celou Bambusovou říši?“

Knížka by měla mít stejný formát jako série od Albatrosu, ale na rozdíl od nich dostane pevnou vazbu. I to nejspíš ovlivnilo vyšplhání ceny na nepěkných 329,-, což při 216 stránkách není žádná výhra.

Co myslíte?